Двудневен тренировъчен лагер по американски футбол в град Варна

На 16 и 17 Юли, в град Варна се проведе уникален Jи турнир по американски футбол.

В града гостува отбора на „Софийските Мечки“, който беше и главен организатор на събитието съвместно с доброволци от американският „Корпус на Мира“ и Община Варна.

Първият ден започна с официално откриване и двучасова тренировка за дошлите младежи желаещи да се докоснат от спорта. На тренировката присъстваха общо 80 души, под парещото съботно слънце.

Във втората част на деня „Софийските Мечки“ се изправиха срещу румънският отбор Букурещ Уориърс, също участник в двудневният лагер. Двата отбора играха по правилата на американският арена футбол – 8 на 8 играчи с пълна екипировка. След една успорвана първа част българите взеха нещата в свои ръци и по-добрата им физическа подготовка си пролича. Крайният резултат бе 42:6 за „Мечките“, а варненската публика видя на живо истински мач по американски футбол, с изключително зрелищни разигравания.

Вторият ден всички участници бяха разделени на 4 отбора и се проведе турнир по американски флаг футбол. За някои това бе първата им игра по американски футбол. Отборите бяха водени от капитаните на отбора „Софийските Мечки“ и представляваха смесени отбори с играчи от „Мечките“, „Букурещ Предаторс“ и младият отбор „Добрич Рийпърс“.

След много интересни моменти и отигравания бе определен победител – отбора с капитан Антон Дойков и в състав – 3ма играчи от „Букурещ Предаторс“ и 5-ма от „Добрич Рийпърс“.

Надяваме се този турир да запали още градове в България да основат свои отбори по американски футбол.

Отборът на Мечките ще продължи и занапред да провежда подобни мероприятие в различни градове в страната.

Това събитие се проведе с официалната подкрепа на:

Община Варна

Корпуса на мира в България

АФК Софийските Мечки

Федерация по американски футбол – България (ФАФБ)

Вашият коментар