Мъжка игра и невероятни отигравания показаха играчите борещи се за Купа Грифин Боул 2012

Четири отбора взеха участие в тазгодишното издания на вече утвърдилият се пролетен турнир Грифин Боул 2012. Тази година двудневният турнир се проведе на 7-8 април, на бейзболното игрище Портър Фийлд в Благоевград.

Под парещото пролетно слънце Софийските Мечки, Грифоните от Благоевград, Софийските Воини и София Хоукс премериха сили, за да покажат кой е най-добрият отбор по американски футбол в България.

Мачовете се проведоха под по-леката форма на игра на американски футбол  – флаг футбол, която е също толкова технична и бърза, но позволява да се включат и момичета и по-млади състезатели.

Първият ден премина с очаквани победи. Грифоните и Хоукс надделяха над все още новият и необигран отбор на Воините. Мечките сразиха младоците от Хоукс и макар и със спънки надделяха и над домакините от Благоевград.

Истински трилър обаче предложи последният мач, който бе и директна борба за второто място на финала. Хоукс и Грифоните не успяха да излъчат победител в редовното време след мъжка и самоотвержена игра и на двата отбора. Макар и с нов куортърбек, Хоукс успяха да намерят своята игра и се опънаха на иначе по-здравият физически отбор на Грифоните. Домакините пък изиграха може би най-силният си мач досега, и съумяха да отбележат във второто продължение, което ги прати на финал.

Резултати от Първия ден на Купа Грифин Боул, Благоевград, 7 април 2012

Грифоните 27 : 6 Воините,
Мечките 34 : 0 Хоукс,
Мечките 29 : 18 Грифоните,
Хоукс 34 : 0 Воините,
Хоукс 12 : 18 Грифоните (2-ро продължение)

Вторият ден на турнира продължи с доиграване на последният мач от редовните срещи – Мечките и Воините направиха един наистина приятелски мач и се забавляваха на терена, като Мечките записаха 3-та победа.

Воините не съумяха да завършат турнира с победа, като загубиха и мача за 3-4 място от Хоукс.

Големият финал бе между домакините и Софийските Мечки. Въпреки борбената и сърцата игра и подкрепата от публиката Грифоните нямаше как да надвият опитният и минал през толкова мачове отбор на Мечките. След най-резултатният мач на турнира 44 : 27  Мечките се поздравиха с купата „Грифин Боул 2012″. Последва официално награждаване, където най-малкият играч на терена – 12-годишният играч на Мечките Александър Кънчев получи и приза – най-добър играч на турнира.

Резултати от Втория ден на Купа Грифин Боул 2012, Благоевград, 8 април 2012

Мечките 35 : 0 Воините

Мач за 3-4 място
Хоукс 33 : 6 Воините

Гранд Финал
Мечките 44 : 27 Грифоните

Класиране:
1 място Софийските Мечки
2 място Благоевград Грифоните
3 място София Хоукс
4 място Софийските Воини

MVP Александър Кънчев (Софийските Мечки)

С благодарности на Американския университет в България и Posoka.com – официална туристическа агенция на Федерация американски футбол – България !!!

Моля подкрепете нашият спонсор Posoka.com като кликнете на банера по-долу. Софийските Мечки благодарят за вашата подкрепа.

Снимки:

Вашият коментар