You are here
Home > NFL > Луд край на един луд сезон

Луд край на един луд сезон

Това  което беше замислено като отмъщение от страна на Том Брейдии Пейтриътс към Ню Йорк Джайънтс, всъщност не се състоя и символичните гости от града на „Голямата Ябълка“ отново взеха победа в най-важния мач за годината.

В Супер Боул 46 Илай Менинг доказа на всички защо се смята за „Елитен“ куотърбек, запуши устата на критиците и завърши срещата с показатели 30 от 40 за 296 ярда и 1 тъчдаун пас. Това беше достатъчно на „малкото братче“ на Пейтън да грабне приза за “Най-важен играч на мача” и да спечели чисто нов Шевролет Корвет (втори в колекцията му, тъй като на Супер Боул 42 той отново бе избран за MVP).

Точно както направиха и преди 4 години, Джайънтс станаха доминиращи в последните минути на мача и след тъчдаун от Ахмед Брадшоу за 21:17 в последната минута на мача повалиха тежко фаворитизирания отбор на Том Брейди и Бил Беличик, които са смятани за най-добрата двойка Куотърбек-Треньор от началото на 21 век насам.

Ню Йорк Джайънтс са всъщност един странен отбор в един странен сезон, който почти не се състоя заради Локаута от страна на играчите в НФЛ. Измъчвани от контузии през почти целия сезон, превъзмогвайки серия от 4 последователни загуби и викове за оставка на треньора, отбора на Том Кофлин бе едва третия отбор в историята на Супер Боул, който достига до финалния мач след резултат от 9-7 в редовния сезон и първият в историята, който го печели.

Само четири седмици преди това никой не вярваше и не смяташе Гигантите за реален претендент за титлата в НФЛ. Те си спечелиха билет за плейофите след победа в последния кръг на редовния сезон срещу прекият им конкурент Далас и оттам нататък всичко е история. Първо бе  изразителната победа с 24:2 срещу Атланта, а след това разбиха на пух и прах завършилите 15:1 в редовния сезон Грийн Бей, за да се стигне до инфарктната победа с 20:17 чрез фийлд гол в продълженията над Сан Франциско.

Главна „вина“ за добрата игра на Джайънтс имат предимно дефанзивната линия, които доминираха своите опоненти във всяка една от срещите в плейофите. Дори и във финала „окрилен“ от присъствието на слепия си баща Джейсън Пиер-Пол изби два паса, което доведе до пънт две от сериите на Патриотите.

Този мач сложи край на един от най-странните сезони в НФЛ досега и го направи по начин, по който много от нас ще помнят като „Историята за Пепеляшка 2“.

Автор: Стилян Цанков

Вашият коментар

Top