Луд край на един луд сезон

Това  което беше замислено като отмъщение от страна на Том Брейдии Пейтриътс към Ню Йорк Джайънтс, всъщност не се състоя и символичните гости от града на „Голямата Ябълка“ отново взеха победа в най-важния мач за годината.

В Супер Боул 46 Илай Менинг доказа на всички защо се смята за „Елитен“ куотърбек, запуши устата на критиците и завърши срещата с показатели 30 от 40 за 296 ярда и 1 тъчдаун пас. Това беше достатъчно на „малкото братче“ на Пейтън да грабне приза за “Най-важен играч на мача” и да спечели чисто нов Шевролет Корвет (втори в колекцията му, тъй като на Супер Боул 42 той отново бе избран за MVP).

Точно както направиха и преди 4 години, Джайънтс станаха доминиращи в последните минути на мача и след тъчдаун от Ахмед Брадшоу за 21:17 в последната минута на мача повалиха тежко фаворитизирания отбор на Том Брейди и Бил Беличик, които са смятани за най-добрата двойка Куотърбек-Треньор от началото на 21 век насам.

Ню Йорк Джайънтс са всъщност един странен отбор в един странен сезон, който почти не се състоя заради Локаута от страна на играчите в НФЛ. Измъчвани от контузии през почти целия сезон, превъзмогвайки серия от 4 последователни загуби и викове за оставка на треньора, отбора на Том Кофлин бе едва третия отбор в историята на Супер Боул, който достига до финалния мач след резултат от 9-7 в редовния сезон и първият в историята, който го печели.

Само четири седмици преди това никой не вярваше и не смяташе Гигантите за реален претендент за титлата в НФЛ. Те си спечелиха билет за плейофите след победа в последния кръг на редовния сезон срещу прекият им конкурент Далас и оттам нататък всичко е история. Първо бе  изразителната победа с 24:2 срещу Атланта, а след това разбиха на пух и прах завършилите 15:1 в редовния сезон Грийн Бей, за да се стигне до инфарктната победа с 20:17 чрез фийлд гол в продълженията над Сан Франциско.

Главна „вина“ за добрата игра на Джайънтс имат предимно дефанзивната линия, които доминираха своите опоненти във всяка една от срещите в плейофите. Дори и във финала „окрилен“ от присъствието на слепия си баща Джейсън Пиер-Пол изби два паса, което доведе до пънт две от сериите на Патриотите.

Този мач сложи край на един от най-странните сезони в НФЛ досега и го направи по начин, по който много от нас ще помнят като „Историята за Пепеляшка 2“.

Автор: Стилян Цанков

Вашият коментар